Silviu si Andreea

Masajul PsihoSomatic

+

kix.lc76rn21t8on

Etimologia termenului “psihosomatica” vine din greaca psyche - minte + soma - corp. Terapia psihosomatica isi propune sa ne ajute sa intelegem ca ceea ce gandim (psyche) ne afecteaza corpul (soma). De multe ori boala fizica este cauzata de motive psihologice.

Corpul intotdeauna reactioneaza la experienta emotionala, iar daca cea din urma latura nu este una de “stare de bine”, corpul nu poate fi sanatos.

Corpul si mintea sunt interconectate, ceea ce experimentam, simtim si gandim ramane inmagazinat in celulele noastre. Fiecare emotie pe care o avem si incercam sa o “ascundem” sau sa nu ii dam suficienta atentie este depozitata in corpul nostru si poate crea disarmonie.

Terapia psihosomatica va invata sa identificati si sa eliberati aceste amintiri emotionale memorate.

Pentru a putea functiona in cel mai pozitiv mod, corpul, mintea si spiritul trebuie sa fie in echilibru. Terapia psihosomatica va ajuta sa deveniti o persoana mai echilibrata, mai pozitiva, si nu in ultimul rand creeaza o armonie intre corp si minte.

De cele mai multe ori bolile psihosomatice au ca principal motiv reactia la stres. In psihologie, boala psihosomatica este definita ca fiind o afectiune a organelor interne sau a organismului ca intreg, care apare din cauza impactului factorilor emotionali. Cele mai uzuale boli psihosomatice sunt: dermatita, hipertensiune arteriala, diabet, astm bronsic, psoriasis, tulburari menstruale si hormonale, ulcer duodenal, contracturi musculare. Masajul psihosomatic ajuta la eliberarea incarcaturii emotionale.

Beneficiile psihosomatice ale masajului:

Ameliorează stările depresive, anxietatea și stările de agitație

Ameliorarea durerii fizice,contracturilor musculare, dureri cervicale si dureri lombare

Imbunătățirea calității somnului și a clarității mentale

Masajul grăbeste refacerea și vindecarea după intervențiile chirurgicale.